Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / Presentació del nou còmic Antirumors

Presentació del nou còmic Antirumors

Blanca i Rosita ens expliquen les peripècies per llogar un pis en el cas d'una persona racialitzada

La Biblioteca Manuel Arranza acollirà una taula rodona sobre habitatge, rumors i estereotiops

En el marc de l’activitat: “Peripècies per poder llogar un pis”, en la qual es durà a terme una taula rodona per parlar sobre la situació de l’habitatge a Barcelona, des de l’Estratègia BCN Antirumors, presentarem el capítol V de la Blanca Rosita Barcelona, històries quotidianes sobre els rumors i estereotips que afecten a la diversitat cultural en la nostra ciutat.

Aquesta vegada, la Blanca i la Rosita ens expliquen els obstacles que tenen les persones migrades o racialitzades per llogar un pis a Barcelona. La trama de la història comença quan la Fàtima, una amiga de la Blanca i la Rosita v isita un pis, i el noi de la immobiliària li posa molts problemes per llogar-ho.La història pretén donar visibilitat a històries quotidianes on els rumors, estereotips i prejudicis poden dificultar la convivència i fins i tot l’accés a drets fonamentals com l’habitatge.

Al final del Còmic, trobem l’apartat “Parlem-ne“, on estan els arguments que conviden a la reflexió i desmunten els rumors i estereotips sobre diversitat cultural que es tracten al còmic. També a “Informa’t i Documenta’t”, trobem eines per desmuntar rumors i informar-nos sobre la situació del racisme i la discriminació a Barcelona.

Després de la presentació hi haurà un debat entre: Irene Sabaté (Sindicat de Llogaters), José Mansilla (Observatori d’Antropologia del Conflicte Urbà) i Norma Véliz (Mujeres Pa’lante).

Ens veiem el 13 de febrer, a les 18.30 h

a la Biblioteca Manuel Arranz, (c. Ramón Turró, 35)

Inscripció prèvia gratuïta: bit.ly/rumorshabitatge

Activitat organitzada conjuntament amb el Casal de Barri Bac de Roda-Poblenou i el Pla Comunitari Apropem-nos, adherits a la Xarxa BCN Antirumors

Pots descarregar el còmic: Blanca-Rosita-Barcelona-CAP-5