Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / Barcelona participa a la trobada estatal de la RECI a Tenerife

Barcelona participa a la trobada estatal de la RECI a Tenerife

El 25 d'abril va tenir lloc la trobada RECI amb les noves ciutats: Malaga, Salt i Saragossa

La setmana passada es va desenvolupar la trobada de les ciutats membres de la RECI (Red Española de Ciudades Interculturales). El territori anfitrió va ser el Cabildo de Tenerife i les noves ciutats són Malaga, Salt i Saragossa. Per primera vegada com a ciutat convidada ha estat Madrid.

Els resultats de la jornada, recollits a través dels grups de treball, que van treballar compartint experiències van ser:

Sessions d’activitat col·laborativa basades en grups de treball que van incorporar interessants experiències de tots els participants en l’àmbit de la intervenció social intercultural com a aportació innovadora a nivell local, que van concloure amb un enriquidor debat sobre els resultats dels grups de treball.

Incorporació de l’enfocament intercultural a l’elaboració d’eines inclusives i participatives per a la democràcia participativa i gobernança local.

Innovació social per a una participació intersectorial i inclusiva plena en comunitats diverses (prestant especial atenció a immigrants, refugiats i demandants d’asil, romaníes, grups aïllats, etc.)

Elaboració i implementació conjuntes de polítiques públiques: definició, capacitació, processos de consulta i participació, eines i avaluació comunitària.

Metodologies i instruments per al desenvolupament de la participació inclusiva en contextos multiculturals (incloent el foment del diàleg intercultural, la mediació i la resolució de conflictes).

Per finalitzar, va haver-hi un debat entre totes les ciutat participar per marcar futurs objectius.