Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / Barcelona al C4i, projecte europeu per combatre prejudicis i estereotips racistes

Barcelona al C4i, projecte europeu per combatre prejudicis i estereotips racistes

Onze ciutats europees formen C4i, un projecte de creació de xarxes antirumors per la diversitat, inspirades en l'Estratègia Antirumors de Barcelona.

Onze ciutats europees formen C4i, un projecte de creació de xarxes antirumors per la diversitat, inspirades en l’Estratègia Antirumors de Barcelona.

El passat mes de juny de 2014 es va celebrar la segona reunió de coordinació del C4i a Brussel·les, on va participar Barcelona en el seu paper de ciutat que transfereix els seus coneixements dins del projecte. Compartint dubtes, idees i propostes estaven també Amadora (Portugal), Bilbao (Espanya), Botkyrka (Suècia), Erlangen (Alemanya), Limerick (Irlanda), Loures (Portugal), Lublin (Polònia), Nuremberg (Alemanya), Patres (Grècia) i Sabadell (Espanya).

El Projecte C4i – Communication for Integration és una iniciativa finançada conjuntament pel Consell d’Europa i la Comissió Europea (Fons Europeu d’Integració) durant el període 2014-2015. Aspira a facilitar que cada ciutat participant pugui dissenyar la seva pròpia estratègia antirumors, adaptada a la seva realitat i necessitats locals.

La lluita contra els rumors, els estereotips i els prejudicis requereix nous enfocs i el C4i proposa fer servir tècniques virals comunicatives contra el racisme i la xenofòbia, com s’ha fet a Barcelona. També proposa la capacitació d’agents antirumors per impulsar una tasca conjunta entre la societat civil i els ajuntaments, ja que es tracta de fer créixer la participació de tota la ciutadania, sigui quin sigui el seu origen, i dels agents socials en els esforços per enfortir la convivència i la cohesió social.

No hi ha dubte que també Barcelona s’enriquirà amb l’enorme diversitat d’iniciatives antirumors que es van creant a cada ciutat. La innovació, la creativitat i la participació són elements clau per l’èxit d’unes polítiques i pràctiques interculturals centrades en la promoció de la interacció, el reconeixement i el respecte entre veïns i veïnes de diferents orígens culturals.

Per més informació, podeu veure la pàgina oficial del projecte: http://pjp-eu.coe.int/web/c4i

També podeu veure el vídeo de presentació del projecte, realitzat per Connectats i participat per totes les ciutats del C4i durant la primera reunió de coordinació, que es va celebrar al febrer 2014 a Barcelona: http://goo.gl/O7bfLD