Una ciutat diversa, una ciutat compromesa amb la convivència i la cohesió social
Inici / Formació i recursos - Què fem

Formació i recursos - Què fem

Formats i eines per aprendre a fomentar la convivència intercultural

Qui som

Com a línia d'acció del Programa BCN Interculturalitat, acostem l'enfocament intercultural a diferents àmbits professionals i socials de la ciutat: entitats, equipaments, gremis, associacions, grups polítics i sindicals, mitjans de comunicació, àmbit empresarial...

Què fem

El Programa BCN Interculturalitat compta amb una oferta formativa gratuïta i de qualitat que difon i alhora ensenya a aplicar els tres principis de l’enfocament intercultural:

  • Promoure la igualtat real dels drets i deures i d’oportunitats socials de tots els ciutadans, i afavorir l’equitat lluitant contra les situacions d’exclusió i discriminació, especialment les relacionades amb l’origen i les diferències culturals.
  • Promoure el reconeixement i la visibilització de la diversitat, tot valorant, respectant i aprofitant les oportunitats que es deriven de la diversitat sociocultural existent a la ciutat.
  • Promoure la interacció positiva entre tots els ciutadans, posant èmfasi en el sentiment de pertinença compartit, basat en els aspectes comuns que ens uneixen i treballant per la convivència en la quotidianitat, tot estimulant el contacte, el coneixement mutu i el diàleg com a via per fomentar la cohesió.

Com ho fem

Es tracta d’una formació en  creixement i desenvolupament constant, ja que és flexible i s’adapta als nous perfils, territoris, sectors i àmbits, d’acord amb les demandes formatives i necessitats específiques detectades.

A banda de la formació antirumors existent ja consolidada, s’ha obert una nova línia formativa global en interculturalitat que pretén refermar l’estratègia de formació ja existent.

L’oferta formativa de què disposem vol donar, en definitiva, resposta i eines perquè el treball amb una perspectiva intercultural vagi entrant a poc a poc als diferents àmbits i sectors al mateix temps. La formació també vol esdevenir clau i ser el motor que millori la convivència i que generi noves propostes i iniciatives interculturals a la ciutat.

L’oferta formativa actual és la següent:

  • Formació antirumors
  • Formació intercultural

Com podeu contactar amb nosaltres?

A través del correu electrònic formaciointercultural @bcn.cat

Cuatre dones en una classe de formació
Sala de una classe antirumors
Confeccionant un cartell